Custom Pages

tiistai 23. elokuuta 2016

Katsaus kesähuoneeseen.

tiistai 23. elokuuta 2016
Lupailin jo kesän puolessa välissä päivitystä parvekkeeltani - kesä kuitenkin meni futiksen ja muutosten virrassa. Mutta nyt syksyn hämärtyessä päätin vielä näpytellä muutaman sanan parvekkeesta, ennen kuin illat käyvät liian viileiksi. 

Parveke oli yksi niistä asioista, miksi reilu kaksi vuotta päätin muuttaa tähän asuntoon, kun mahdollisuus muuttamiseen tuli. 


Parveke on pieni, vähän niinkuin asuntokin, eikä siinä ole laseja. Lasittomuus mahdollistaa kesäisin asunnon hyvän ilmanvaihdon, lisäksi parvekkeelle paistaa lähinnä aamuaurinko, jolloin aurinkokaan ei asuntoa tai parveketta liiemmin lämmitä. Parvekkeelle mahtuu juuri ja juuri pöytä ja kaksi tuolia ja tuoleille istumaan, mutta ei parvekkeella jalat suorana istuta. Mukava paikka kesällä aamupalalle tai iltateelle. 

Kalusteet ovat valikoima eri valmistajilta, mutta seinällä oleva hylly on isäni käsialaa. Neljä hyllylevyä, jokaisessa neljä reikää, muutama metri köyttä ja jokaiseen lautaan neljä naulaa. Parvekkeellani kun ei juurikaan ole tilaa kasveille, piti ongelma jotenkin ratkaista. Tässä kasvit ovat saaneet kasvaa nyt pari kesää, parista talvestakin hylly on pärjännyt muttumattomana. Aluksi pelkäsin keräävätkö hyllyn narut hometta talven aikana, mutta niin ei ainakaan vielä ole käynyt. 


Parvekkeeni on siitä hauska, että se on tavallaan yhteinen viereisen asunnon kanssa - asuntojen parveke on jaettu kahteen välissä olevalla seinällä. Ajoittain koen asian myös hieman ahdistavana, sillä kun iltaa viettää parvekkeella samaan aikaan toisen asunnon henkilöiden kanssa, ei se tunnu enää kovinkaan omalta. Mutta kaikesta huolimatta olen onnellinen sen olemassa oloon. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti