Custom Pages

perjantai 12. elokuuta 2016

Ensihoitajaopiskelija

perjantai 12. elokuuta 2016
Kuva: wallpaperswide.com

Kävin tänään koululla ensimmäisen kerran - opiskelujen aloittamisen myötä musta tuli ensihoitajaopiskelija. Ihan täysin ei vieläkään ajatukset ole kääntyneet opiskelijavaihteelle, mutta jonkinlaista konkreettista apua tuli kun kävin tänään koululla muutaman tunnin ajan keskustelemassa tutor opettajan kanssa. 

On vielä epäselvää, millä opinnoilla aloitan. Pitkälti asiat riippuvat nyt siitä, kuinka paljon saan hyväksiluettua aiempia opintojani. Itse en ymmärrä sitä, jos joudun täydentämään sairaanhoitaja puolen opintoja, sillä mielestäni valmista tutkintoa ei voi vaatia enää täydentämään, varsinkin kun valmistumisestani on 2,5 vuotta. Se että valmistumisestani on vain 2,5 vuotta tarkoittaa myös sitä, että olen suorittanut ko. tutkinnon nykyisten direktiivien mukaan. 

Opiskeluinto on kateissa, ehkä isoin syy siihen on nyt työpaikan vaihto. Duuni on vaihteeksi mielekästä, parin viikon aikana oon jo huomannut muutoksen itsessäni. Vaikka töissä stressaankin töiden valmistumista ja omaa toimintaani, niin ei ole vielä kertaakaan tarvinnut tuoda töitä ajatuksissaan kotiin. Ei kertaakaan illalla hetkeä, jolloin olisin miettinyt jotain asiaa jonka mahdollisesti työpäivän kiireessä olin tehnyt, mutta illalla mietitytti että olinko sittenkään muistanut. On mahtavaa, saada nauttia työstä, muistella kouluaikana opittuja asioita joita ei ole nyt pariin vuoteen tarvinnut käyttää töissä. 

Alustavasti puhuttiin tutor opettajan kanssa, että jos suorittaisin ensimmäisenä vuonna kursseja, joissa on mahdollisimman vähän läsnäoloa ja paljon itsenäistä työtä, joita voisin tehdä töiden ohella. Hieman jännitin mitä koulu sanoo omasta tilanteestani, mutta opettaja näki tilanteeni hienona mahdollisuutena ja ymmärsi sen, että haluan kokea tämän. 

Ensi maanantaina pitäisi olla fiksumpi siitä miten opintoja aletaan suunnitella, hyväksilukuhakemusta pääsen näpyttelemään vasta parin viikon päästä kun saan tunnukset koulun järjestelmiin. Kuun viimeinen päivä pitäisi olla ilmottautunut tämän syksyn kursseille, joten jonkin verran kiirettä pitää asioiden selvittelyssä. 

Nyt vanhemmille maalle viikonlopun viettoon.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti