Custom Pages

perjantai 22. huhtikuuta 2016

Keittiö - se monen kodin sydän osa 1.

perjantai 22. huhtikuuta 2016

Tämän kodin sydän on pieni, mutta loppujen lopuksi aivan käytännöllinen. En voi sanoa rakastavani keittiötäni - välillä haaveilen muutosta vain siksi, että saisin isomman keittiön, enemmän kaappi ja työtilaa. Harvemmilla tuntemillani ihmisillä osa astioista löytyy olohuoneen puolelta lipaston laatikosta, läheltä alusvaatteita. Mutta vielä on tullut sopeuduttua tilanteeseen, eikä muuttolaatikoiden pakkaaminen ole tullut ajankohtaiseksi.


Keittiö ei myöskään ole ollut se, mihin tässä asunnossa alunperin rakastuin, toki keittiössä oleva astianpesukone on ollut monen kiireisen ja väsyneen viikon pelastus. Ja kiertoilmauuni tuo lisää mahdollisuuksia ruoanlaittoon - mutta kaksilevyinen liesi taas rajoittaa niitä. 


Vaikka on tullut listattua alussa monia keittiön hankaluuksia, niin tämän asunnon neliöiden pelastus on kuitenkin keittiön baaritaso, jonka ääressä voi ruokailla. Lisäksi siitä saa hyvin apupöydän ruoanlaitossa. Tällä ratkaisulla keittiöstä on tullut avarampi ja  yhtään neliötä ei mene ruokapöydälle. Muuton jälkeen asuin pitkään ilman tuoleja, kunnes löysin mieleiseni - HAYn Hee tuolit. Omalla lähes näkymättömällä olemuksellaan ne saavat aamun alkamaan hymyillen, moni ystäväni on ihmetellyt niiden istuma mukavuutta, isäni sanoi niiden kuitenkin olevan liian heiluvat. Pitkään pohdin valkoisten ja mustien tuolien välillä, mutta päädyin valkoiseen. Se on ehkä hieman persoonaton valinta, mutta näin jälkeen päin ajatellen mustat tuolit olisivat rajoittaneet muuta sisustamista.


Jääkaapin viereisessä seinässä on syvennös, jossa edellisellä asukkaalla oli käsittääkseni ollut siivouskaappi. Koska pidän kauniista astioista, omistan mm. useita muumimukeja oli itselleni luonnollinen valinta tähän syvennökseen vitriinikaappi. Tovin jouduin etsimään sitä kaappia, joka oli syvennökseen sopiva - lähes täydellinen kaappi löytyi loppujen lopuksi IKEAsta. Pohjana on Billy -kirjahylly ja ovina Oxbergin  umpi-/virtiiniovet. Ovien alaosaan on asennettu ponnahdussalvat. Jotta kaappi saatiin paikalleen tuli poistaa toinen lattialistoista kaapin tieltä, niiden paikalleen asentaminen on sitten edessä poismuuttaessa.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti